Villa Espartal is vrijstaand. Het huis heeft twee woonlagen van in totaal 200 vierkante meter en kan onderdak bieden aan maximaal acht personen.

De hoofdentree geeft toegang tot een hal. Vanuit de hal is er een open toegang naar de woonkamer, een trap naar de eerste verdieping en een deur naar een slaapvertrek op de begane grond.


Slaapvertrek begane grond

Dit slaapvertrek is in zijn geheel afsluitbaar. Het omvat zo'n 20 vierkante meter en bestaat uit een slaapkamer met tweepersoonsbed en een aparte badkamer met ligbad, wc en bidet.


slaapkamer begane grondbadkamer begane grond


In het slaapgedeelte is veel kastruimte: er is zowel een grote ingebouwde hangkast als een legkast.


De woonkamer

De woonkamer van zo'n 25 vierkante meter is comfortabel ingericht met drie banken en een salontafel. Verder is er een goede stereoinstallatie en twee TV's; 1 aangesloten op een antenne (die vijf portugese zenders ontvangt) en 1 aangesloten op een dvd speler, met een grote dvd-collectie en een WII. Centraal in de woonkamer staat een goed werkende houtkachel.


houtkachel villa espartal - costa vicentina

woonkamer villa espartal - costa vicentinaDe eetkeuken

Aan de rechterzijde van de woonkamer kan via een korte trap naar beneden de grote (30 vierkante meter) eetkeuken worden bereikt. De keuken is goed geoutilleerd: er is een grote koelkast, vaatwasmachine, gasfornuis met electrische oven en magnetron. Het gasfornuis werkt op een systeem van gasflessen. In de keuken staat ook de wasmachine. Verder is er een grote centrale eettafel, een wat kleinere vierpersoons eettafel en een bankstel. In een aparte ruimte naast de keuken bevindt zich een vriezer.


Eetkeuken Villa Espartal - costa vicentinaKookgedeelte Villa Espartal - Costa VicentinaDe slaapkamers

Op de eerste verdieping zijn drie grote slaapkamers (allen plusminus 15 vierkante meter).

De slaapkamer op het zuidoosten heeft een tweepersoonsbed met twee matrassen, in totaal 200 bij 160 centimeter. Er is een grote ingebouwde leg- en hangkast.


slaapkamer zuidoost


De slaapkamer op het zuidwesten heeft het grootste bed, bestaande uit twee matrassen van 200 bij 95 centimeter. Ook hier is een grote ingebouwde hang- en legkast.


slaapkamer zuidwest


De derde slaapkamer lig op het zuidoosten. Er zijn daar 2 tweepersoonsbedden van een wat kleiner formaat (respectievelijk 130x180 en 140x180 cm). Net als bij de andere slaapkamers is er een grote leg- en hangkast.


slaapkamer noordoost


De toegangshal tot de slaapkamers geeft ook toegang tot het balkon aan de zuidwestzijde, met oceaanzicht.

De grote badkamer op de eerste verdieping heeft een dubbele wasbak, wc en een ligbad.


De tuin

Rondom Villa Espartal is een fraaie tuin aangelegd. Aan de achterzijde van het huis is de tuin het grootst. Daar is een buitenkeuken gebouwd, met stromend water en een stenen barbecue. In de tuin is een (koudwater) douche. Er is een grote, goeddeels ingegraven trampoline.


Noordzijde tuin


Villa Espartal vanaf het noordoosten